Yritykset jälleen kaupoilla

Kylmäalalla on nähty viime kuukausien aikana jälleen useita merkittäviä yrityskauppoja.

Alkukesästä Are kertoi ostaneensa Kylmä-2000 Oy:n koko osakekannan. Kylmä-2000 Oy jatkaa toimintaansa Aren omistuksessa omana itsenäisenä yhtiönään. Osakekauppa ei aiheuta muutoksia yhtiön toimintaan, sopimuksiin eikä henkilöstöön.

”Uskomme kylmämarkkinan kasvuun tulevaisuudessa. Kylmätekniikka on osa-alue, joka vaatii erityisosaamista ja johon vaikuttavat muun muassa kiinteistöjen energiatehokkuusvaatimukset”, Aren toimitusjohtaja Timo Kohtamäki sanoo.

Elokuussa Assemblin Oy kertoi ostavansa Suomen Teollisuuskylmä Oy:n koko osakekannan. ”STK on erittäin osaava, kehittyvä ja hyvin johdettu yritys, jonka henkilöstöä arvostetaan alalla todella paljon. STK täydentää nykyistä liiketoimintaamme Suomessa hyvällä tavalla ja odotamme, että pystymme tekemään yhteistyötä ja laajentumaan toisiamme tukien koko jäähdytysvalikoimamme sekä muiden liiketoimintojemme kautta”, sanoo operatiivinen johtaja Jukka Jäppinen Assemblin Oy:stä.

Elokuussa julkistettiin myös kolmas merkittävä kylmäalan yrityskauppa, kun Viessmann Kylmäjärjestelmät Oy kertoi ostavansa Suomen Jääkylmä Oy:n ja FCool Oy:n. ”Viime vuosina olemme kasvattaneet asennus- ja huoltopalveluitamme Euroopassa menestyksekkäästi, ja nyt otamme samanlaisen askeleen Suomessa: jatkamme strategian toteuttamista yhdessä Jääkylmän ja FCoolin osaavien tiimien kanssa”, sanoo Viessmann Refrigeration Solutions -liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja Frank Winters.

Suomen Kylmäliikkeiden Liitto tekee työtä alan opetuksen kehittämiseksi

Pohjoismainen yhteistyö Norjan kylmäpäivien teemana

KylmäLätkä 2024 keräsi 60 alan ammattilaista yhteen