KylmäLätkä 2019 pelattiin Porissa

Viides KylmäLätkä-tapahtuma järjestettiin 2. maaliskuuta Porissa. Perinteinen ja erittäin pidetty konsepti keräsi paikalle noin 60 kylmäalan ammattilaista: edustettuina oli kylmäasentajia, kylmämestareita, projektipäälliköitä, toimitusjohtajia ja kylmätukkuliikkeiden edustajia laajasti ympäri Suomen. Kaikkia yhdistävänä tekijänä on jääkiekko ja tapahtuman rento ilmapiiri sekä "jokaportaan" verkostoituminen.

Teksti KylmäLätkän puuhajengi   Kuvat KylmäLätkän puuhajengi

Viidettä kertaa järjestetty KylmäLätkä pelattiin tällä kertaa Porissa.

Kolmen joukkueen turnaus on intensiivinen ja vaatii myös fyysisesti hyvää kuntoa. Tasoeroja pelaajien kesken on, mutta erittäin hyvin kaikki ovat ymmärtäneet herrasmiessäännöt ja loukkaantumisilta on pääosin vältytty. Tällä kertaa voiton vei Etelän joukkue kaatamalla Ammoniakki-tiimin numeroin 4–2 ja Muun Suomen 6–2. Ammoniakki-joukkue voitti Muun Suomen niin ikään 6–2.

Pääsimme Isonmäen Areenaan lounaalle pelin jälkeen ja Ässien vt toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kävi puhumassa siitä, kuinka ”laiva käännetään” vaikeidenkin muutosten jälkeen. Tilaisuudessa palkittiin myös joukkueiden parhaat pelaajat ja erikoispalkinnon sai 60 vuotta juuri täyttänyt ikinuori Vesa Kyllönen. Turnausporukka pääsi Porissa myös katsomaan liigapelin paikallistaiston muodossa Ässät–Lukko.

Ensi vuonna matkaamme Lappeenrantaan, ja tavoitteena on kehittää hieman uuttakin. Perinne siis jatkuu vuonna 2020 ja toivon mukaan myös pitkälle tulevaisuuteen. KylmäLätkä on löytänyt paikkansa ammattilaisten kohtaamispaikkana.

Suomen Kylmäliikkeiden Liitto tekee työtä alan opetuksen kehittämiseksi

Pohjoismainen yhteistyö Norjan kylmäpäivien teemana

KylmäLätkä 2024 keräsi 60 alan ammattilaista yhteen