Kylmätekniikan koulutuspäivät kutsuivat linjoille

Kylmätekniikan koulutuspäivät 2021 järjestettiin kokonaan virtuaalitapahtumana. Ensi vuoden Koulutuspäivien valmistelut ovat jo käynnissä – silloin päästään toivottavasti jälleen kokoontumaan yhteen.

Teksti Saara Kerttula   Kuvat Saara Kerttula

Tänä vuonna Kylmätekniikan koulutuspäivät järjestettiin kokonaan verkossa virtuaalitapahtumana.

Kylmäalan vuoden ykköstapahtuma Kylmätekniikan koulutuspäivät pidettiin jälleen tammikuun lopussa. Tällä kertaa emme kokoontuneet Hotelli Korpilammelle Espooseen, vaan tapahtuma järjestettiin kokonaan verkossa virtuaalitapahtumana.

Koulutuspäivillä 28.–29.1. kuultiin tuttuun tapaan kahden päivän ajan luentoja niin käytännöllisistä aiheista kuten kylmäaineen vaihdosta käytännössä ja vianhausta laitteissa kuin yleisemmistä aiheista kuten ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomen säässä. Lisäksi osallistujat saivat tallenteina katsottavaksi kaksi luentoa, Mika Kapasen luennon Lait ja asetukset ja STULin Matti Orrbergin luennon Sähköasennustyöt: kuinka tehdä standardien mukaisesti.

Tänä vuonna Koulutuspäiville osallistuminen sisältyi Kylmäyhdistyksen tämän vuoden jäsenmaksuun eli osallistuminen verkkotapahtumaan oli kaikille yhdistyksen jäsenille maksutonta. Jäsenillä oli myös mahdollisuus saada tallenne Koulutuspäivistä katsottavaksi Koulutuspäivien jälkeen.

Luentotallenne tervetullut lisä

Vaikka sosiaalinen puoli ja ihmisten tapaaminen on monille yksi tärkeimmistä syistä osallistua Koulutuspäiville, sopeuduttiin poikkeuksellisen vuoden tuomiin muutoksiin todella hyvin. Tapahtuma keräsi linjoille lähes 400 osallistujaa, ja tämän lisäksi kymmenet yhdistyksen jäsenet ovat katselleet Koulutuspäivän luentoja jälkeen päin tallenteena.

Verkkotapahtuma osoittautui kaikin puolin toimivaksi tavaksi Koulutuspäivien järjestämiseksi. Yleisö pääsi osallistumaan chatin kautta, ja näyttelykin muovautui verkkotapahtuman muotoon, kun yrityksillä oli mahdollisuus näkyä tapahtumassa muun muassa bannereiden ja tauoilla näkyvien videoiden kautta. Erityisen paljon kiitosta sai mahdollisuus katsoa luentoja tallenteena: Monille työkiireistä irrottautuminen kahdeksi päiväksi luentoja seuraamaan on hankalaa ja jopa mahdotonta, joten mahdollisuus katsoa luentoja silloin kuin itselle on siihen aikaa, oli tervetullut lisä Koulutuspäiville.

Kohti vuotta 2022

Ensi vuoden Koulutuspäivien järjestelyt ovat jo käynnissä, ja ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa kesän aikana. Toivotaan, että ensi tammikuuhun mennessä tilanne on palautunut normaalimmaksi ja pääsemme jälleen kokoontumaan Korpilammelle ja tapaamaan toisiamme kasvotusten.

Verkkotapahtuman saaman suuren suosion vuoksi verkko-osallistuminen pidetään jatkossakin Koulutuspäivien ohjelmassa. Vaikka toisten tapaaminen on tärkeää, haluamme tarjota mahdollisuuden kouluttautumiseen ja luentojen seuraamiseen myös niille, jotka eivät pääse tulemaan paikan päälle.

Vuosi 2023 onkin Koulutuspäivien juhlavuosi, sillä silloin tapahtuma täyttää peräti 60 vuotta. Juhlavuoden tapahtuman suunnittelutyö on myös jo käynnissä.

Käytäntö ja teoria kulkevat käsi kädessä

Uusia tuulia Kylmätekniikan koulutuspäivillä

Kaikkea ei opi kirjoista