Maailmanparannusta teknologian kautta

Kerttu Kupiainen vetää Yhdysvalloissa Vahteruksen tehdasta. Hänelle antaa eniten motivaatiota työskentely ympäristöä parantavan teknologian parissa.

Teksti Matti Remes  

Kerttu Kupiainen vetää nyt Vahteruksen kokoonpanotehdasta Yhdysvalloissa lähellä Pittsburghia.Kuva: Vahterus

Maailmaa voi parantaa monella tavalla, mutta Kerttu Kupiainen on päättänyt tehdä sen teknologian kautta. Tampereen ja Itävallan Grazin teknillisissä yliopistoissa ympäristö- ja energiatekniikkaa opiskellut diplomi-insinööri teki vuonna 2017 lopputyön lämmönsiirtimiä valmistavalle Vahterukselle, jäi yritykseen töihin ja eteni pian Vahteruksen vanhemmaksi tuotekehitysinsinööriksi ja laboratorion esihenkilöksi.

”Ympäristönsuojeluun liittyvät asiat ovat olleet aina lähellä sydäntä. Itse katsoin parhaimmaksi parantaa maailmaa vihreän teknologian kautta.”

Vahterus on maailman johtava hitsattujen levylämmönsiirtimien valmistaja. Yrityksen tuotteita käytetään muun muassa lämpöpumpuissa. ”Omilla teoilla voi vaikuttaa ympäristöön jonkin verran, mutta teknologian avulla asioita on mahdollista parantaa isossa mittaluokassa.”

”Lämpöpumput ovat hyvä esimerkki teknologiasta, joka vähentää fossiilisen energian kulutusta ja on skaalattavissa todella laajalle. Olemalla osa tätä prosessia koen parantavani maailmaa parhaalla mahdollisella tavalla.”

Tuotekehitys vaihtui tehtaan johtamiseen

Laboratorion vetäjänä Kupiainen veti testiprojekteja ja auttoi niiden viemisessä tuotteiden suunnitteluun ja tuotantoon. Tuotekehitysinsinöörin työhön kuului myös myynnin tukemista ja erilaisia kehitysprojekteja.

”Tuotekehitys on todella kiinnostavaa työtä. On mahtavaa suunnitella testi, tehdä se käytännössä, analysoida ja lopulta raportoida tulokset.”

Pitkälti samanlainen etenemismalli on myös Kupiaisen nykyisessä työssä Vahteruksen kokoonpanotehtaan vetäjänä Yhdysvalloissa. Suomalaisyritys osti lähellä Pittsburghia sijaitsevan paineastiavalmistajan Harliss Specialtiesin, ja Kupiaisen tehtävänä on uudistaa Vahterus Manufacturing Incin nimellä toimivan tehtaan tuotanto vastaamaan Vahteruksen ja asiakkaiden tarpeita.

”Se tarkoittaa muun muassa prosessien muuttamista, uusia tuotantovälineitä ja henkilöstön koulutusta.”

Kupiaisen tehtävänä on saada 1960-luvulta lähtien toimineen perheyrityksen työntekijät omaksumaan Vahteruksen tavat tehdä työtä. Hän sanoo, että jatkuvan parantamisen mallin ja eteenpäin katsovan asenteen juurruttaminen vie aikansa.

”Pikkuhiljaa asiat kuitenkin muuttuvat. On tärkeää näyttää konkreettisin esimerkein, miten vaikkapa jonkun työvaiheen voi tehdä aiempaa tehokkaammin ja ergonomisemmin. Vielä parempaa, jos työntekijän saa itse oivaltamaan tämän.”

Työn merkityksen korostaminen motivoi henkilöstöä

Kupiaisen mielestä tärkeä motivointikeino on myös tuoda esille työntekijöiden tekemän työn merkitystä. Hän on muun muassa esitellyt henkilöstölleen lämpöpumppuja, joissa käytetään Vahteruksen lauhduttimia, höyrystimiä ja öljynjäähdyttimiä.

”Olen sanonut, että katsokaa, millaisiin huippulaitteisiin tuotteemme menevät. Siksi meidän tulee kehittää koko ajan toimintaamme, jotta voimme toimittaa niihin jatkossakin omia tuotteitamme.”

Kupiaisella on Yhdysvaltoihin kahden vuoden työviisumi. Työpäivät venyvät usein kymmentuntisiksi, mutta aikaa jää myös harrastuksille.

Suurten järvien ja Washingtonin puolivälissä sijaitsevasta Pittsburghista on kätevä käydä tutustumassa itärannikon muihin kaupunkeihin. Niagaran putouksetkin ovat tulleet jo tutuiksi, ja haastattelua seuraavana päivänä Kupiainen oli lähdössä katsomaan Lauri Markkasen peliä Charlotteen.

 

Eläkepäivien kannattava harrastus

Koulutuksen pioneeri kantaa huolta opetuksen laadusta

Kylmälegenda Paavo V. Suominen 100 vuotta